Historia

Kultasepänverstas Au-Homberg

Kultaseppä Petri Holmbergin kultasepänverstas perustettiin v. 2003 Turkuun.

Petri Holmbergin tie kultaseppämestariksi alkoi jo peruskoulun jälkeen, kun hän työskenteli harjoittelijana alan tehtaassa. Siitä alkanut palo jalometalleihin ja käsityöammattiin on kantanut kaikki nämä vuodet.

Petri on valmistunut metallialan artesaaniksi Lounais-Suomen käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 1990. Matka tulevaan ammattiin jatkui Lahden Muotoiluinstituutissa, jossa Petri päätti kultasepän opinnot 1996. Kolmen vuoden USA:ssa työskentelyn jälkeen oli kotiinpaluun aika ja samalla vuonna 2003 näki päivänvalon Kultasepänverstas Au-Holmberg Oy.

Au-Holmberg on perinteinen kultasepänverstas. Tänä päivänä verstaamme tuotevalikoima koostuu yksilöllisistä tilaustöistä, korujen korjauksista, omasta mallistosta sekä perinteikkäistä yliopistojen miekoista ja maisterinsormuksista. Käytämme työssämme perinteisiä kultasepän työmenetelmiä yhdistettynä moderniin muotoiluun ja nykyaikaiseen suunnitteluun.

Manillan tehdaskiinteistö

Kultaliike Manillassa. Itäinen Rantakatu 64 20810 Turku.

Verstaamme sijaitsee Aurajoen rannalla vanhassa Manillan kiinteistössä. Työskentelytilojen yhteydessä on myymälä, jossa kultasepät auttavat ja neuvovat kaikissa koruihin liittyvissä asioissa.

1860-luvulta peräisin oleva Manillan idyllinen tehdaskiinteistö sijaitsee Turussa Förin tuntumassa Aurajoen itärannalla. Manilla on vilkas kulttuuritehdas, jossa toimii mm. kolme teatteria, kuvataiteilijoita, valokuvastudioita, arkkitehtitoimistoja sekä muita taide- ja kulttuurialojen pienyrityksiä. Manillan vanhin rakennus on peräisin vuodelta 1866, jolloin tiloihin perustettiin viinatehdas Aura Ångbränneri. Viinatehtaan lopetettua toimintansa kieltolain astuttua voimaan rakennuksiin muutti hihna- ja remmitehdas Dana. Vuodesta 1929 aina 1980-luvulle asti tiloissa toimi Köysitehdas.